Weer op maat

De huidige trend in commercieel "weer-land" is automatisatie. Data van weermodellen, sommige al performanter dan andere, wordt rechtstreeks ingeladen in verschillende toepassingen (bijvoorbeeld weerberichten op websites, in apps, in televisieberichten, ...) zonder menselijke interactie of controle! In sommige gevallen is dat gerechtvaardigd, maar in vele gevallen niet.

Mijn overtuiging

Ik ben ervan overtuigd dat interactie en controle door een professionele meteoroloog vaak noodzakelijk is. Dit om voorspellingen zoals bijvoorbeeld "7% kans op regen" te vermijden. Want wat is in dit geval de boodschap?

Een weerbericht maken is een vorm van communiceren. Wanneer ik aan mijn grootmoeder zou zeggen: "er is 7% kans op regen", zou ze vreemd opkijken. Onzekerheden omzetten in begrijpbare taal, dat is wat een weerman of -vrouw doet. Advies op maat, zonder zelf een GO-NO GO beslissing te nemen.

Mijn aanbod

Als u ook overtuigd bent van mijn kijk op commerciële meteorologie, kan ik vast iets voor u betekenen of u doorverwijzen naar een andere commerciële weerdienst.

Onder de mogelijkheden vallen oa.:

  • het voeden van een database met handgemaakte data (temperatuur, wind, weertype, ...) die kan dienen als input voor een website, informatiebord, televisieweerbericht, ...
  • schrijven van weerberichten voor kranten, tijdschriften, ...
  • voorspellingen maken voor evenementen (festivals, concerten, ...)
  • onderricht van toekomstige piloten, watersporters, ...
  • specifiek onderricht (bijvoorbeeld strooidiensten)

Alles op maat. Aarzel niet mij te contacteren voor meer informatie of een offerte.